torsdag 28. mai 2009

Stifinnerne øver til tur




Onsdag 27. mai 2009 øvde stifinnerne på å sette opp lavvo og gammetelt. Det blåste ganske heftig, så det ble mye vind i seilene. Men på tross av slitet som vinden ga dem, så var det en populær aktivitet. 13. - 14. mai bærer det på overnattingstur til Skipsand, og da blir det brukt for kunnskapen. Klikk på bildet for større bilde. Foto: May-Britt helgesen som også eier alle rettigheter til bildene. 

Hvordan skal merkene plasseres? Stifinner 2



Mange merker er gøy, men hvor i all verden skal de plasseres? Vi får mange spørsmål om dette. Og vi skal prøve for framtiden å legge ut bilder på denne siden når speiderne får nye merker. Vi har derfor lagd et nytt nøkkelord til høyre som heter "Uniform". Dette bildet viser hvordan venstre arm skal se ut for en stifinner. Klikk på bildet for større bilde. Her kan du laste ned hele draktreglementet som en pdf fil.

Hvordan skal merkene plasseres? Stifinner 1


Mange merker er gøy, men hvor i all verden skal de plasseres? Vi får mange spørsmål om dette. Og vi skal prøve for framtiden å legge ut bilder på denne siden når speiderne får nye merker. Vi har derfor lagd et nytt nøkkelord til høyre som heter "Uniform". Dette bildet viser hvordan høyre arm og bryst skal se ut for en stifinner. Klikk på bildet for større bilde. Hvis du vil kan du laste ned hele draktreglementet som en pdf fil her.

lørdag 23. mai 2009

Bildene i fornuftig størrelse

Som aktive brukere av bloggen har registrert, så har det vært et problem at bildene er blitt veldig store når man har klikket på dem. Så store at man har ikke kunnet se hele bildet på skjermen. Men man lærer stadig, og fra og med forrige bildesak, skal det ha blitt en mer fornuftig størrelse på bildene. 

Nyttige linker

Nå har vi lagt ut noen nyttige speiderlinker på hjemmesiden vår. Du finner linkene til høyre under "Bloggarkiv" og "Nøkkelord".  En av linkene er en link til speidernes draktreglement, som du kan laste ned som en PDF-fil. Kanskje nyttig hver gang det kommer et nytt merke i huset ;-). Ellers finner du linker til speiderkretsen vår, speiderforbundet vårt nasjonalt og til speiderbutikken. Her finner du også link til to kirker på nett. Norges KFUK-KFUM sin nettkirke for barn, og Sjømannsmisjonen sin nettkirke (som nok er mer beregnet på voksne nettbrukere).

Enda flere 17. mai bilder







Her kommer enda flere bilder fra speideraktiviteten på Myre 17. mai 2009. For større bilde: KLikk på bildet. 

Foto: May-Britt Helgesen, som også eier alle rettigheter til bildene.

tirsdag 19. mai 2009

Grarotandelen


Per 19. mai 2009 har speiderguppa tjent kr 3873,- på ordningen Grarotandelen fra Norsk Tipping. 14 spillere har registrert seg slik at de gir sin grasrotandel til oss. Vi så gjerne at det var enda flere. Lurer du på hvordan du skal registerer deg for å kunne gi grasrotandelen til Øksnes KFUK-KFUM-speidere, så les mer her

Enda mer Hurra for 17. mai



Her kommer to bilder til fra 17. mai. Denne gangen fra prosesjonen inn i kirken, og fra 17. maitoget på Myre. Er de ikke flotte og stillige der de går i uniform og med flagg?

Foto: Jonas Nilsen, som også eier alle rettigheter til bildet. Klikk på bildet for større bilde.



Speidere fra Øksnes KFUK-KFUM speidere møtte ved Myre kirke kl 0745 på 17. mai, og kl. 0800 gikk flagget til topps utenfor Myre kirke. 

Det fortelles om en høytidelig og fin sermoni. Etter flaggheisingen var det frokost i menighetssalen før speiderne deltok i gudstjenesten i Myre kirke kl. 0900. Etterpå var speiderne og sang på sykehjemmet. Før de hastet videre til barnetoget på Myre, der de gikk fremst i toget med flaggborgen.  

Takk til alle speiderne som deltok på Myre, og takk for flott innsats. 

Foto: Jonas Nilsen, som eier alle rettigheter til bildet. Klikk på bildet for å se større bilde.

tirsdag 5. mai 2009

To bilder til fra gruppetur på Øysanden



To bilder til fra gruppeturen til Øysanden den 26. april 2009. Foto: Geir Mortensen, som også har alle rettigheter til bildene. Klikk på bildet for større bilde. Det ene bildet er fra Scouts Own`en (speidergudstjeneste) der vi snakket om St. Georg, og det å ha helter og forbilder. Samt et bilde av gaupepatruljen i hinder/element - løypa.

Bilder fra vandrertur den 14. mars



Her er to bilder fra en flott skitur vandrerne hadde den 14. mars 2009 på Alsvågvannet. Foto: Geir Mortensen, som også har alle rettigheter til bildet. Klikk på bilde for større bilde. Takk til Geir for fine bilder. Flott hvis foreldre og speidere som har bilder de vil dele på hjemmesiden vår sende bildene til: martin.enstad@gmail.com