torsdag 21. januar 2010

6525,50 kr til skolegang på Madagaskar


Onsdag 20. januar gikk oppdagerne og stifinnerne ut med årets julebukkaksjon. Tilsammen klarte de 29 speiderne å samle inn hele 6525, 50 kroner.


- Speiderne gjorde en flott innsats der de gikk fra dør til dør, og sang og spurte om støtte, forteller speiderleder Liv Dagny Nilsen. Hun forteller at speiderne ble godt tatt imot overalt. - Vi vil rette en takk til alle som tok imot speiderne, sier speiderlederen.


Innsamlingen ble avsluttet med at speiderne fikk boller og kakao til å varme seg på etter innsatsen ute.


KFUK-KFUM-speidere i hele Norge har som mål å samle inn 1,5 mill over tre år. Pengene går til KFUK og KFUM på Madagaskar og deres arbeid for å hjelpe barn i Ambatomaro og Ankazomanga, som er to fattige områder i Antananarivo. Foreldreløse, gatebarn og barn fra fattige familier får støtte til utdanning, mat og helsetjenester, slik at de kan finne veien ut av ekstrem fattigdom. De offentlige skolene på Madagaskar er gratis, men skoleuniform, bøker og skrivesaker koster penger, og det er det mange som ikke har råd til. Det er heller ikke plass til alle på offentlige skoler. Derfor må mange gå på private skoler, og det er ganske dyrt. På KFUK og KFUM- skolene får barna dekket alle disse utgiftene, i tillegg får de et måltid mat om dagen.


Til høsten skal vandrerne samle inn til det samme formålet gjennom sin Globalaksjon.

Ingen kommentarer: