onsdag 4. mars 2009

27. - 28 februar: Førerpatruljetur


Forrige helg var førerpatruljen (patruljeførerne og assistentene) på Førerpatruljetur. Vi begynt fredag ettermiddag på grendehuset på Stø, der vi begynte å lage knutetavle og snøballkatapult. Etter middag, som ble lagd utendørs, vandret vi under en fantastisk stjernehimmel og et vannvittig nordlys i terrenget fra Grendehuset til Langenes kirke. Der ble vi møtt av kirketjener Ingrid Lie Brun, som fortalte om Langenes kirkes historie, og vi lærte om St. Georg - speidernes skytshelgen.

Etter kveldsmat, leirbål og godteri sovnet vi, etterhvert... Lørdag lærte førerpatruljen å lage apehånd (lages med tau og en kule), før vi la ut på tur. Noen med ski, og mange til fots. Vi fulgte veien opp fra det gamle bedehuset og nesten opp til radaren. Underveis hadde vi bål og kakao. Vel oppe på toppen (og etter litt blodslit) fant vi et vann, der vi isfisket, tente bål og grillet pinnebrød. Stormkjøkkenet gjorde jobben som snøsmelter og vannkoker, så vi fikk noe varmt å drikke. Særlig gutta var tydlig blitt inspirert av å lære surringer, og klarte å bygge seg en stol av bjerketrær. Mens andre prøvde fiskelykken på vannet.

Turen ned gikk mye raskere enn turen opp. Og vel tilbake på samfunnshuset møttes spente foreldre og en happy førerpatrulje.

Bilde: Trond Erik med stolen som gutta surret. Klikk på bildet for større bilde. Foto: May Britt Helgesen.

Ingen kommentarer: