onsdag 2. september 2009

Terminliste for Vandrerne, høsten 2009


Onsdag 2. september: Oppstart

Onsdag 9. september:Primitiv matlaging

Onsdag 16. september:Nye patruljer. Patruljeaktiviteter/ Mini-patruljekonkurranse

Onsdag 23. september: Fri pga tur førstkommende lørdag

Lørdag 26. september DAGSTUR for hele troppen. Vi ønsker å reise til Skipnes og gå til Tinden. Men trenger en båt som kan hente oss på ettermiddagen (evt frakte oss fra myre og ut til Skipnes og tilbake). Alle som har mulighet til å stille med en båt, evt kjenner noen som kan stille med en båt som kan frakte speiderne ut bes ta kontakt med Vandrerleder Martin Enstad på 99 62 49 59. Mer info om turen kommer siden.

Onsdag 30. september: Globalaksjonen. Dette er solidaritetetsaksjonen til KFUK-KFUM-speiderne i hele Norge. I år samler vi inn penger til et KFUK-prosjekt i Sudan der man bygger førskole. Globalaksjonen er en dør-til-dør-aksjon, og vi vil trenge foreldre til å kjøre og følge speiderne rundt på roden sin.

Onsdag 7. oktober:HØSTFERIE

Onsdag 14. oktober:Bygge patruljehytte i Speiderskogen

Fredag 16. – lørdag 17. oktober: OVERNATTINGSTUR for hele troppen.

Turen går til Elvedalen. Turen vil begynne i mørket, så husk lykt. Mer info følger siden.

Onsdag 21. oktober: Fri pga tur helgen før

Onsdag 28. oktober: Bygge patruljehytte i Speiderskogen

Onsdag 4. november: Brannslukking og brannskader

Onsdag 11. november: 1. hjelp (HLR, Trykkbandasje, Sårbandasje, Båreløp)

Onsdag 18. november: Patruljemøte


Onsdag 25. november: Juleavslutning i Myre kirke. Felles for alle speidere. Opptagelse av nye speidere og ledere. Foreldre oppfordres til å delta.

Høstens tema: ”Prosjekt Friluftsliv”.

Fokus i nesten alt vi gjør dette semesteret er friluftsliv. Målet å dyktiggjøre speiderne til å klare seg selv i naturen. Viktig at speiderne alltid møter til møtene med klær og skotøy som gjør at de kan være ute. Vis skal være ute hele eller deler av møtet hver gang! Speiderskogen nedenfor kirken vil bli tatt aktivt i bruk dette semesteret.

Våren 2010 legger vi opp til at alle patruljene drar på en egen tur – uten voksenledere.

Dette semesteret har 9 møter (+ avslutning) og to turer. Det vil bli en utmerkelse til å ha på skjorta for alle som fullfører ”Prosjekt friluftsliv”. For å få utmerkelsen på avslutningen må man:

* Delta på minst 7 møter og overnattingsturen 16. – 17. oktober.

eller

* Delta på minst 6 møter og Dagsturen 26. september og overnattingsturen 16. – 17. oktober.

Landsleir sommeren 2009

Dette arbeidsårets store mål er: LANDSLEIREN: GRØNN ACTION 2010 som arrangeres fra 3. – 10. juli på Lista i Farsund kommune. Les mer på www.km-speider.no/landsleir. Å dra på landsleir er en unik speideropplevelse, et minne for livet. Hold derfor av datoen. Leiren koster kr 2000 + reise. Det blir foreldremøte i løpet av høsten for å planlegge transport og innsamlingsarbeid for å få ned reisekostnaden.

Patruljene

Oppstartsåret var fantastisk, morsomt og lærerikt. Dette semesteret velger vi å gjøre ting litt annerledes enn i forrige semester. Det er kun et patruljemøte (18. november) som patruljene skal fylle med innhold selv. Ellers vil møtene ha felles tema/aktivitet for alle patruljene. Patruljene vil bli brukt aktivt på møtene. Vi kommer også til å stokke noe om på patruljene. Vi kjører heller ingen førerpatruljemøter dette semesteret, så det er møte for alle speiderne hver gang onsdag det er møte.

Velkommen til en nye leder

Benedicte Dahl har begynt som speiderleder for vandrerne. Velkommen til Benedicte.

Noe du lurer på? Ring eller send en sms til Martin Enstad på 99624959, eller send en mail til: martin.enstad@gmail.com

Ingen kommentarer: